Activiteiten rondom Soest

Omgeving met afwisselend aanbod

   
 

Ontdek de omgeving 

Wilt u een zomerhuisje, bungalow, appartement of tijdelijke woning huren en alleen maar heerlijk van de rust en 'onze' direct omringende natuur genieten? Of gaat u er liever op uit om cultuur te snuiven, bijvoorbeeld in de fraaie Middeleeuwse binnenstad van Amersfoort? Bij ons kleinschalige bungalowpark ’t Eekhoornnest, prachtig verscholen gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug en tegen de Soester zandverstuivingen, bent u verzekerd van een veelzijdige en onvergetelijke vakantie. Ons vakantiepark is namelijk hét perfecte startpunt voor een gezellige picknick, mountainbike-avontuur of een mooie wandeling door de veelzijdige natuur. Wist u dat de Soester bossen direct achter ons landgoed een enorme inspiratiebron voor beroemde kunstschilders als Escher en Rien Poortvliet zijn geweest?

        

Bezoek de lokale faciliteiten

Het park heeft zelf diverse faciliteiten, alle overige faciliteiten vindt u in de directe omgeving. Op slechts één km afstand vindt u meerdere uitstekende restaurants in Soest en Amersfoort, een winkelcentrum met een grote supermarkt en een ambachtelijke bakker. Op wandelafstand is een authentieke kaasboerderij en museumboerderij "het Gagelgat" gevestigd en kunt u boerengolf spelen. Ook het Amersfoorts bosbad en de SuperFun (Nederlands grootste overdekte speeltuin voor jong en ouder) kunt u wandelend of op de fiets gemakkelijk bereiken. 

         

Ga een dagje erop uit

Bent u een paardenliefhebber? Dan mag een bezoekje aan Het Nationaal Rusthuis ’t Paardenkamp  (foto Patricia de Boer) zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf. Het ligt namelijk om de hoek! DierenPark Amersfoort (het leukste dierenpark van Nederland-vinden wij :) grenst aan hetzelfde bos als ’t Eekhoornnest en Het Nationaal Militair Museum is ook makkelijk bereikbaar op de fiets. Ontdek ’t Gooi en Eemland per fiets en fietsboot via De Eemlijn, breng een bezoek aan De Paltz, het atelier van Herman Veen, of pak een concertje of theatervoorstelling mee in het door bos omringde Openluchttheater Cabrio.

Ga gezellig midgetgolfen op Europa’s mooiste midgetgolfbanen, en daarna lekker pannenkoeken eten met het hele gezin in het pittoreske dorpje Lage Vuursche. Prinses Beatrix is al jaren de bekendste inwoner van dit dorp. Voor de avonturiers is het Klimbos ook zeker een aanrader. De Lage Vuursche is overigens prima bereikbaar op de fiets! Voor een wat langere fietsroute kunt u bijvoorbeeld naar De Pyramide van Austerlitz of op een warme zomerdag naar het Henschotermeer.  

          

Bewonder de historierijke kastelen

In de directe omgeving bevinden zich een aantal mooie en historierijke kastelen zoals Kasteel Groeneveld Kasteel De Hooge Vuursche en, dan wel geen kasteel maar zeker historisch, Het Paleis Soestdijk. Ook leuk om een bezoekje aan Kasteel Groeneveld te combineren met een wandeling naar Hoeve Ravestein, een monumentale boerderijwinkel met heerlijke lokale producten. En bent u al eens in Kasteel De Haar geweest? Dit middeleeuwse kasteel is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland! Tevens kunt u met de trein vanaf Soest-Zuid en Amersfoort in 20 minuten in hartje Utrecht zijn.

         

Ontdek het zelf:

De Utrechtse Heuvelrug en 't Eekhoornnest heeft u ongelooflijk veel te bieden. Kijk ook even op de website van Uit in Soest  of  Uitagenda Amersfoort voor nog meer leuke tips!