Ontdek de omgeving van Soest

Vakantiepark in Soest

't Eekhoornnest is sinds 1938 een bestaand vakantiepark en wordt vanaf 1963 met veel plezier gerund door de familie De Jong. Zij hebben over de jaren vele gasten uit binnen-en buitenland mogen verwelkomen.'t Eekhoornnest ligt verscholen tussen de natuur, u bent hier verzekerd van en oase van rust. Deze unieke locatie wordt nog eens versterkt door het kruispunt van landschappen. Tijdens het wandelen vindt u in dit prachtige natuurgebied loof en dennenbossen, adembenemende zandverstuivingen en uitgestrekte heidevelden.

Bekijk onze accommodaties
 

Beleef de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een zandrug in het landschap van de Nederlandse provincies Utrecht en Noord-Holland tussen de randmeren in het noordwesten en de Rijn in het zuidoosten. De contouren van de lange heuvelrug die van Huizen tot Rhenen loopt, tekenen zich overal duidelijk af. De Utrechtse Heuvelrug heeft meerdere 'toppen' boven de 50 meter. Het hoogste punt is de Amerongse Berg met 69,2 meter boven zeeniveau. Het zuidelijkste punt is de Grebbeberg.

Laat u inspireren door de vele wandel en fietsroutes die de regio rijk is.

Wandel en fietsroutes

   
 

Steden in de buurt van Soest


Amersfoort
Slechts 11 minuten vanaf het Eekhoornnest bevind zich de Middeleeuwse stad Amersfoort. Deze stad is een van de groenste steden van Europa en zit vol met bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Wanneer u de koppelpoort bezoekt stapt u even terug in de tijd. De poort bevind zich aan de noordwestkant van de binnenstad en werd tussen 1380 en 1425 gebouwd als onderdeel van de tweede stadsmuur. Bent u een kunstliefhebber dan is museum het Mondriaanhuis een aanrader. Amersfoort is namelijk de geboorteplek van schilder Piet Mondriaan. Ook voor shoppen kunt u slagen in Amersfoort het centrum zit vol unieke boetiekjes en culinaire hoogtepuntjes.
 
Utrecht
Slechts 28 minuten vanaf het Eekhoornnest bevind zich Utrecht. Deze oude stad staat vol met bouwwerken uit de Middeleeuwen. De geplaveide straatjes en gezellige cafés vormen samen een geweldige bestemming. In Utrecht is er iets te doen voor iedereen: voor de allerkleinste is het Nijntje museum een must do, Kunstliefhebbers kunnen een gevarieerde collectie kunst (waaronder werk van Rietveld en Dick Bruna) bewonderen in het Centraal Museum en de echte shoppers zullen zeker slagen in Hoog Catharijne.

Amsterdam
Slechts 43 minuten vanaf het Eekhoornnest bevind zich Amsterdam. Van de grachten tot de geschiedenis en al het andere dat er te zien en te doen is, Amsterdam wordt grotendeels erkend als een van 's werelds grootste kleine steden. Amsterdam staat goed aangeschreven om zijn musea, met name het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum, maar er zijn in totaal 75 musea verspreid over de stad en de omgeving.

   
 

Ontdek het zelf:

De Utrechtse Heuvelrug en 't Eekhoornnest heeft u ongelooflijk veel te bieden. Kijk ook even op de website van Uit in Soest  of  tijd voor Amersfoort voor nog meer leuke tips!