Ontdek de omgeving van Soest

Omgeving met afwisselend aanbod


Wilt u een zomerhuisje, bungalow, appartement of tijdelijke woning huren en alleen maar heerlijk van de rust en 'onze' direct omringende natuur genieten? Of gaat u er liever op uit om cultuur te snuiven, bijvoorbeeld in de fraaie Middeleeuwse binnenstad van Amersfoort? Bij ons kleinschalige bungalowpark ’t Eekhoornnest, prachtig verscholen gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug en tegen de Soester zandverstuivingen, bent u verzekerd van een onvergetelijke vakantie. Ons vakantiepark is namelijk hét perfecte startpunt voor een gezellige picknick, mountainbike-avontuur of een mooie wandeling door de veelzijdige natuur. Wist u dat de Soester bossen direct achter ons landgoed een enorme inspiratiebron voor beroemde kunstschilders als Escher en Rien Poortvliet zijn geweest?

Het park heeft zelf diverse faciliteiten, alle overige faciliteiten vindt u in de directe omgeving. Op slechts één km afstand vindt u meerdere restaurants, een winkelcentrum met een grote supermarkt en een ambachtelijke bakker. Op wandelafstand is een authentieke kaasboerderij en museumboerderij "het Gagelgat" gevestigd en kunt u boerengolf spelen. Ook het Bosbad en de SuperFun (Nederlands grootste overdekte speeltuin voor jong en ouder) kunt u wandelend gemakkelijk bereiken. 

Bent u een paardenliefhebber? Dan mag een bezoekje aan Het Nationaal Rusthuis ’t Paardenkamp zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf. Het ligt namelijk om de hoek!
DierenPark Amersfoort (het leukste dierenpark van Nederland-vinden wij :) grenst aan hetzelfde bos als ’t Eekhoornnest en Het Nationaal Militair Museum is ook makkelijk bereikbaar op de fiets.  

Ontdek ’t Gooi en Eemland per fiets en fietsboot via De Eemlijn, breng een bezoek aan “De Paltz”, het atelier van Herman Veen, of pak een concertje of theatervoorstelling mee in het door bos omringde Openluchttheater Cabrio .

Ga gezellig midgetgolfen op Europa’s mooiste midgetgolfbanen, en daarna lekker pannenkoeken eten met het hele gezin in het pittoreske dorpje Lage Vuursche. Prinses Beatrix is, wonend in haar Kasteel Drakensteyn, al jaren de bekendste inwoner van dit dorp. U kunt onderweg een tussenstop maken bij het Paleis Soestdijk en struinen door de Koninklijke tuinen. Voor de avonturiers is het Klimbos ook zeker een aanrader. De Lage Vuursche is overigens prima bereikbaar op de fiets! 

Ontdek het zelf: De Utrechtse Heuvelrug en 't Eekhoornnest heeft u ongelooflijk veel te bieden. Kijk ook even op de website van Uit in Soest  of  Uitagenda Amersfoort voor meer leuke tips!