\
Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Top 10 bezienswaardigheden in de buurt van Soest

Wanneer u komt genieten in een van de meest luxe bungalowparken van Nederland, wilt u natuurlijk ook een leuke planning maken voor uitstapjes. De rustgevende en prachtige omgeving is geschikt voor het maken van ontspannende wandelingen, maar ook op het gebied van cultuur en sport hoeft u zich hier niet te vervelen. Een luxe vakantiebungalow biedt u al de gemakken van een hotel, zonder dat u hoeft in te leveren op uw vrijheid. Of u nu met zijn tweetjes op stap gaat, met vrienden of met het hele gezin, de omgeving van Soest heeft voor iedereen iets te bieden.
 

1. Paleis Soestdijk

Vanuit dit luxe vakantiehuisje bent u in een oogwenk bij Paleis Soestdijk, waar u zich even op visite bij de Oranjes kunt wanen. Dit authentieke gebouw is gedurende meer dan 70 jaar bewoond geweest door leden van de koninklijke familie. Het werd rond 1650 gebouwd door de burgemeester van Amsterdam. In die tijd werd het gebouw als zomerverblijf gebruikt door Willem III. Ook andere bekende namen, zoals Anna Paulowna, zijn aan het slot verbonden. Onder de regering van koningin Juliana was Paleis Soestdijk de koninklijke residentie.
 

2. Dierenpark Amersfoort

Vooral met kinderen mag dit uitstapje niet op de agenda ontbreken, maar ook ouderen zullen zich niet vervelen in dit prachtige dierenpark. Er zijn zo'n 150 verschillende diersoorten te vinden en er is bijna dagelijks wel een actief programma, waarbij bijvoorbeeld de dierenverzorgers op de voet gevolgd kunnen worden. 
 

3. Spakenburg

Wanneer u verblijft in een luxe bungalowpark in het hart van Nederland, wilt u natuurlijk ook wel eens genieten van een authentiek stadje. Spakenburg is daar geknipt voor. Er zijn bijvoorbeeld diverse molens die bezocht kunnen worden en het kleine centrum is knus. De oude huisjes spreken tot de verbeelding. In de haven liggen diverse oude schepen die bewonderd kunnen worden. Natuurlijk mag haring happen niet aan deze dag ontbreken.
 

4. Spoorwegmuseum

Wist u dat Nederland al ruim 175 jaar over spoorwegen beschikt? Geniet van Droomreizen in het Stoomtheater en en bekijk bekende treinen uit het verleden. In dit museum is zoveel te zien dat een gemiddeld bezoekje al snel zo'n 3,5 uur duurt. Ook kinderen kunnen zich in dit museum prima vermaken. Het museum is gevestigd in Utrecht en gemakkelijk bereikbaar.
 

5. Nationaal Militair Museum

[p]In dit museum zult u niet alleen een indrukwekkend wapenarsenaal vinden, maar ook allerlei andere topstukken. Maak kennis met diverse tanks door de eeuwen heen, vliegtuigen, een echte vliegboot en nog veel meer in dit bijzondere militaire museum. Het museum is gevestigd in Soest, waardoor het zeker niet ver is van uw luxe vakantiehuisje.
 

6. Openluchttheater Cabrio

Soest heeft nog meer te bieden dan alleen een mooie omgeving en een militair museum. In het Openluchttheater is eigenlijk elke week wel een voorstelling te zien, voor een gevarieerd publiek. Er is vaak een speciaal programma voor kinderen op de middag, terwijl de volwassenen hier 's avonds wat gezellige uren kunnen doorbrengen. Op de website van Openluchttheater Cabrio kunt u precies zien welke voorstellingen er zullen zijn.
 

7. Fietsverhuur

De omgeving van Soest vraagt erom om verkend te worden. Een luxe bungalowpark is natuurlijk een prima uitvalsbasis voor menig fietstochtje. Het Eekhoornnest heeft niet alleen bungalows te huur, maar ook fietsen, waardoor u er gemakkelijk op uit kunt trekken. Mountainbikes en elektrische fietsen behoren beiden tot de opties.
 

8. Superfun Amersfoort

Dit indoor activiteitencentrum biedt vermaak voor jong en oud. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een rescue challenge, een hoogteparcours, lasergamen of bowlen. Vooral wanneer u met een groep op het luxe bungalowpark verblijft, is dit een aanrader.
 

9. Het Bosbad

Het Bosbad in Amersfoort beschikt over een ondiep en een diep gedeelte, waardoor zowel ervaren als onervaren zwemmers naar hartenlust kunnen spetteren. Er zijn verschillende glijbanen en speeleilanden. Ideaal bij warm weer!
 

10. Utrecht

Vanuit een luxe bungalowpark in Nederland is een dagje uit naar een van de Nederlandse steden natuurlijk ook een mooie optie. Utrecht is niet ver van Soest en in het centrum valt van alles te beleven. In de Jaarbeurs zijn telkens weer nieuwe evenementen. De gezellige winkelstraten rondom de grachtjes moeten natuurlijk ook even aangedaan worden en wat dacht u ervan om de beroemde Dom te beklimmen?