\
Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Museumweekend op 't Eekhoornnest

Een weekendje weg omdopen tot een heus museumweekend? Op bungalowpark ’t Eekhoornnest is dat geen kunst. In Soest en omgeving hebt u de musea voor het uitkiezen. 
 

Museumbezoek vanuit uw vakantiehuis

Een dagje uit naar het museum wordt steeds populairder. En wat is er leuker om dat vanuit uw eigen vakantiehuis te doen? Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug vindt u op ons park in de prachtige bossen bungalows, vakantiehuisjes, appartementen en woningen waar u heerlijk tot rust kunt komen. Na een uitgebreid ontbijt en misschien een wandeling door de Soester Duinen, laat u zich onderdompelen in de wereld van de kunsten. Verwonder u over prachtige kunstobjecten en laat de verbeelding spreken. 
 

Musea in Soest

In Soest vindt u verschillende mooie musea voor een afwisselend dagje uit.

Nationaal Militair Museum
In dit prachtige museum waant u zich een echte krijger en gaat u terug in de tijd tot wel 3000 jaar voor Christus. Hier staat een uitgebreide collectie tanks, vliegtuigen, pantserwagens en helikopters. Een tentoonstelling showt u oude documenten, kostuums, schilderijen en geweren. Kinderen kunnen actief aan de slag tijdens interactieve activiteiten en workshops. Meer informatie vindt u op www.nmm.nl.

Museum Soest
In Museum Soest kunt u zien hoe wonen en werken in Soest er vroeger uitzagen. Er zijn stijlkamers en een gildekamer ingericht en u kunt er verschillende gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven bekijken. Er is veel aandacht voor de oude ambachten, maar u vindt er ook archeologische vondsten en leert over het kerkelijk leven in vroeger tijden in Soest. Meer informatie vindt u op www.museumsoest.nl.

Herman van Veen Arts Center
Herman van Veen kennen we van zijn pakkende teksten in gedichten en liedjes en zijn kunstuitingen op het toneel. Maar wist u dat hij ook prachtige schilderijen maakt? U kunt ze hier bewonderen en zelfs lenen of kopen. Uiteraard is er ook aandacht voor Alfred Jodocus Kwak. De gallery bevindt zich op een prachtig landgoed waar u ook een goed bewaard gebleven villa kunt bekijken. Meer informatie vindt u op www.hermanvanveenartgallerycentre.com.

Kunststichting HazArt
Bij kunststichting HazArt vindt u een mooie collectie beelden in de kunstzaal en in de beeldentuin. Er zijn ook regelmatig exposities van diverse kunstenaars. Meer informatie vindt u op www.hazart.nl.

Het Gagelgat
Op boerderij het Gagelgat voelt u de historie. Op deze beleefboerderij van Stichting Paardenkamp worden oude paarden en pony’s verzorgd. Natuurlijk zijn er op de boerderij meer dieren te vinden en er worden regelmatig workshops gegeven. Tijdens een interactieve verhalenspeurtocht komt u veel te weten over de geschiedenis van de boerderij, de boeren en de paarden. De boerderij ligt in een prachtig landschap, is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.
 

Musea in de omgeving

Wilt u meer cultuur snuiven? Ook in de nabije omgeving van Soest vindt u een keur aan leuke musea voor jong en oud. Wat dacht u van een dagje Utrecht waar u bijvoorbeeld een bezoek kunt brengen aan de Botanische Tuinen Utrecht, het Spoorwegmuseum, het Aboriginal Art Museum, Museum Sterrenwacht-Sonneborgh, het Nijntje Museum of het Centraal Museum Utrecht. In Hilversum kunt u terecht bij Beeld en Geluid. Bekende presentatoren nemen u hier mee op reis naar een virtuele wereld van showbizz, nieuws, sport en entertainment. In Amersfoort kunt u het Mondriaanhuis bezoeken. In het geboortehuis van Piet Mondriaan neemt u een kijkje in de kunst en in het leven van deze grote schilder. 


Comfortabel overnachten in vakantiehuisjes

Een weekend is eigenlijk te kort om alle cultuur in de omgeving van bungalowpark ‘t Eekhoornnest op te snuiven. En vergeet u niet te genieten van alle luxe in de vakantiehuisjes op ons familiepark? Het zal u aan niks ontbreken en in sommige accommodaties vindt u nog iets extra’s, zoals een jacuzzi, stoomdouche of een open haard. Daarnaast bevindt u zich op ons park in een prachtig natuurgebied waar alle seizoenen zo hun eigen charmes hebben. Omdat ook de musea het hele jaar door geopend zijn, hebt u een Museumweekend dus helemaal voor het uitkiezen. Welke museum staat bovenaan uw lijstje?