Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Genieten van sfeervolle herfstdagen op 't Eekhoornnest

Natuurlijk denken de meeste mensen bij vakantie vieren aan de zomer met hoge temperaturen en zonnige dagen. Maar vakantie vieren in de herfst heeft ook zeker zijn charme. Vooral als jullie er voor kiezen om deze vakantie door te komen brengen in een luxe vakantiewoning op ´t Eekhoornnest. Gelegen in een idyllische omgeving zijn onze vakantiewoningen de ideale plek om even tot rust te kunnen komen van alle dagelijkse verplichtingen. 

Op ontdekkingstocht in het bos

Een mooie activiteit die in deze tijd van het jaar zeker niet mag ontbreken tijdens jullie vakantie is een ontdekkingstocht door het bos. Overal vind je nu afgevallen bolsters met kastanjes en nootjes of eikeltjes die geraapt kunnen worden. Er groeien nu ook vele paddenstoelen in alle soorten en maten. Wie weet hoe ze heten? Voor kinderen is het ook leuk om verschillende soorten bladeren te verzamelen en te raden van welke boom ze afkomstig zijn. Als je stil bent, dan kun je in het bos onverwachts ook allerlei dieren tegenkomen, die nu door de afnemende begroeiing veel beter zichtbaar zijn dan normaal, zoals herten of eekhoorns. Ook in de herfst kun je heerlijk picknicken in het bos. Neem een paar dekens mee en een picknickmand, gevuld met lekkere broodjes of wraps en thermosflessen met warme soep of chocolademelk en geniet van alle prachtige kleuren om jullie heen. 

Gezellige binnenactiviteiten in de omgeving

Als jullie een dagje zin hebben om eropuit te gaan, maar het buiten regent en stormt, dan zijn er in de omgeving van 't Eekhoornnest genoeg leuke binnenactiviteiten te vinden waar jullie veel plezier aan kunnen beleven. Allereerst kunnen jullie een bezoek brengen aan Superfun in Amersfoort. Voor kinderen is hier een overdekt speelparadijs en zijn er trampolines, maar jullie kunnen met hele gezin ook samen gaan lasergamen of bowlen. In het bijbehorende restaurant kan er na afloop gelijk heerlijk worden gegeten. Ook een bezoek aan een van de museums in de omgeving hoeft voor kinderen helemaal niet saai te zijn. Museum Flehite in Amersfoort organiseert bijvoorbeeld historische kinderworkshops, in het Mondriaanhuis in Amersfoort is het mogelijk om zelf een kunstwerk te maken en in het Nationaal Militair Museum in Soest is er zelfs een interactieve speelruimte genaamd Xplore. Na een bezoekje aan het museum hebben jullie misschien ook wel zin gekregen om ergens een hapje te gaan eten. Er bevinden zich diverse eetgelegenheden in de directe omgeving van ´t Eekhoornnest,
zoals een pannenkoekenboerderij, een tapasrestaurant en een Argentijns grill restaurant. Ze hebben er zeker voor ieder wat wils. 

Genieten in jullie eigen vakantiewoning

Natuurlijk hoeven jullie er niet elke dag op uit te gaan en kunnen jullie er ook voor kiezen om rustig een dag door brengen in jullie vakantiewoning. Terwijl het buiten best fris kan zijn, is het in de herfst in onze luxe vakantiewoningen altijd behaaglijk warm. In de meeste accommodaties is er een combi-magnetron aanwezig, waardoor de mogelijkheid bestaat om eens samen met de kinderen cakejes of pizza's te gaan bakken en deze ook zelf te kunnen versieren. Ook is er nu alle tijd om samen spelletjes te kunnen spelen die jullie van thuis hebben meegebracht. Wissel bewegingsspellen, zoals Twister, af met denkspellen als Monopoly en Triviant of misschien kwartetten en mens-erger-je-niet voor jongere kinderen en de middag komt wel om. De gevonden kastanjes, nootjes en bladeren uit het bos kun je gebruiken om gezellig te gaan knutselen. Met wat cocktailprikkers en draad maak je de leukste figuren en herfstslingers. 's Avonds als de kinderen in bed liggen kun je nu eens rustig aan een boek beginnen waar je thuis maar niet aan toe komt of samen met z'n tweeën op de bank of misschien wel voor de open haard genieten van een glaasje wijn en wat hapjes. Zo moet vakantie toch zijn.