Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Een onvergetelijke fietsvakantie begint bij vakantiepark 't Eekhoornnest

 

Ontdek de provincie Utrecht

De Utrechtse Heuvelrug is een onverwachte parel in Nederland. Dit lommerrijke natuurgebied is centraal gelegen en nog niet overspoeld door massatoerisme. Fietsers en wandelaars genieten er van een afwisselend landschap: van boslandschappen en heidevelden tot rivieren, sfeervolle dorpen en imposante buitenplaatsen. De Utrechtse Heuvelrug telt maar liefst 10.000 hectare en geldt als Nationaal Park. Hierdoor zal de schoonheid van dit gebied ook voor de toekomst worden bewaard.


Welkom bij bungelowpark 't Eekhoornnest

Bungalowpark 't Eekhoornnest is een kleinschalig vakantiepark in Soest. U vindt er diverse accommodaties, gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Deze locatie maakt 't Eekhoornnest tot de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke fietsvakantie. De vakantiehuisjes, bungalows en appartementen bieden ruimte voor 2-10 personen. Het merendeel van de accommodaties beschikt over gemakken als vloerverwarming, een wasmachine en vaatwasser en WiFi. Het vakantiepark beschikt over diverse faciliteiten. Bovendien vindt u op 700 meter afstand de Délifrance, een ambachtelijke bakker met dagelijks vers brood. Op slechts 1,3 km bevindt zich een winkelcentrum met supermarkt, en op wandelafstand zijn ook de authentieke kaasboerderij en museumboerderij 'het Gagelgat' te vinden.


Ontdek de Utrechtse Heuvelrug

Trek erop uit en laat u verrassen door de grillige schoonheid van de Soester duinvlaktes, of breng een bezoekje aan de oude vliegbasis van Hilversum. Vanaf comfortabele bankjes kunt u hier de vele sportvliegtuigjes zien opstijgen. Ook de piramide van Austerlitz verdient beslist een bezoek. Dit historische monument ligt op ongeveer 16,5 kilometer fietsen van Soest. Het werd opgericht door de Franse generaal Marmont, die gedurende de Egyptische veldtocht (1798-1801) diende in Napoleons leger. Marmont was daarbij gefascineerd geraakt door de piramiden van Gizeh, en besloot een soortgelijk 'duurzaam monument' op te richten ter ere van de keizer Napoleon. De piramide van Austerlitz werd gebouwd in 1804 in slechts 27 dagen. Nadien raakte de 23 meter hoge obelisk in verval, maar in 2007 kreeg het monument een grondige restauratie. Sindsdien is de obelisk toegankelijk voor bezichtiging. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de bossen van Austerlitz.


Wandel en fietsroutes nabij vakantiepark 't Eekhoornnest

Verheugt u zich al op een fietsvakantie in de prachtige natuur? Vanaf vakantiepark 't Eekhoornnest zijn er verschillende startpunten. Via de ANWB is eenvoudig een fietskaart verkrijgbaar waarin de mooiste fietsroutes van de omgeving staan afgebeeld. In de nabije omgeving van bungalowpark 't Eekhoornnest vindt u diverse highlights, zoals restaurants, het Bosbad, Dierenpark Amersfoort, een biologische boerderij en kaasboerderij, een paardenkamp en attractiepark Super Fun. Meer inspiratie nodig? Breng dan beslist een bezoek aan onze receptie, en laat u informeren over de mooiste fietsroutes.


Ervaar 1914-1918 op de fiets

Laat u zich graag verwonderen door een rijke historie? Dan mag u de vier historische fietsroutes van Utrecht beslist niet missen. Deze fietsroutes houden de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog levend. De Eerste Wereldoorlog wordt in Europa tussen 2014-2018 herdacht. Hoewel Nederland een neutrale positie innam, had deze oorlog in de regio Utrecht zeker ook impact. Tienduizenden Belgische militairen en vele burgervluchtelingen vonden een tijdelijk onderkomen in Utrecht. Na afloop van WO I verrees op de Amersfoortse Berg het imposante Belgenmonument. Dankzij diverse erfgoedinstellingen werden de toenmalige gebeurtenissen vertaald naar vier speciale fietstochten van tussen de 25 en 40 kilometer. Ervaar de wereld van de krijgsmacht, ontdek de typische Hollandse verdediging en volg het spoor van de keizer. De fietsroutes zijn hier te downloaden.


Profiteer van 10% online last minute korting

Dankzij de last minute korting geniet u nu van een nóg vriendelijker geprijsde fietsvakantie. Reserveert u binnen zeven dagen voor aankomst, dan geniet u het hele jaar door van 10% online korting. Reden temeer om even afstand te nemen van de dagelijkse hectiek. Geniet van uitgestrekte bossen, ruisende bomen en adembenemende fietsroutes. Vakantiepark ’t Eekhoornnest wenst u alvast een fijne vakantie!