Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Een dagtrip naar Amersfoort vanuit vakantiepark 't Eekhoornnest

Tijdens een vakantie bij ’t Eekhoornnest is er genoeg te beleven voor jong en oud. Op ons luxe vakantiepark in Nederland vindt u een heleboel vermaak, maar ook in de omgeving kunt u terecht voor dagvullende activiteiten. Met een ligging op de Utrechtse heuvelrug kunt u vanuit vakantiepark ’t Eekhoornnest zo een dagtrip naar Amersfoort maken. Na zo’n 10 minuten rijden of 20 minuten fietsen staat u al midden in het hart van de stad, waar u ruim de keuze heeft uit verschillende bezigheden. De leukste hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Naar DierenPark Amersfoort vanuit 't Eekhoornnest

Vanuit uw luxe vakantiehuisje op het bungalowpark bent u binnen 5 minuten al in DierenPark Amersfoort, dat gelegen is aan de rand van de stad. Tijdens een verblijf bij ’t Eekhoornnest kunt u naast paardrijden op het vakantiepark dus heel eenvoudig nog meer diersoorten gaan bezoeken. Doordat het dierenpark bekend staat als het meest kindvriendelijke park van Nederland, kunnen kinderen zich hier prima vermaken. Met het hele gezin kunt u wandelen langs dieren zoals olifanten, giraffes, hyena’s of tijgers, om hier tegelijkertijd meer over te leren. In een van de speeltuinen kunnen de kinderen meteen testen of ze net zo behendig zijn in het klimmen en klauteren als de aapjes die ze die dag gezien hebben.

Een dagje zwemmen bij Bosbad Amersfoort

Er is nog een bestemming in de buurt van het luxe vakantiepark waar het hele gezin zich kan vermaken: Bosbad Amersfoort. Gelegen middenin de bossen aan de rand van Amersfoort kunt u uitrusten in de schaduw of zonnen op de ligweide terwijl de kinderen van de glijbanen glijden. Even een paar baantjes trekken doet u het best in het openluchtzwembad. Doordat Bosbad Amersfoort in een bosrijke omgeving ligt, kan het een leuk idee zijn om een paar fietsen te huren bij ons luxe bungalowpark. Vanaf ’t Eekhoornnest kunt u na een korte fietstocht van zo’n 10 minuten al een verkoelende duik in het zwembad van Bosbad Amersfoort nemen. De fietstocht kunt u natuurlijk ook verlengen, door een omweg te nemen door de bossen in de omgeving.

Musea ontdekken vlak bij het vakantiepark

Wie van kunst houdt, kan een bezoek brengen aan de binnenstad van Amersfoort. Aangezien de bekende kunstenaar Piet Mondriaan in deze stad is geboren, zijn prachtige werken van hem te vinden in zijn voormalige geboortehuis. In het Mondriaanhuis, op maar 20 minuten fietsen vanaf uw bungalow bij ’t Eekhoornnest, komt u meer te weten over het leven van de schilder. Ook kunt u hier de beroemde abstracte schilderijen met hun zwart-, rood-, geel- en blauwgekleurde vlakken bezichtigen. 

Een ander museum dat u tegen kunt komen tijdens een dagtrip Amersfoort is het Cavaleriemuseum. Het is vlak bij het DierenPark Amersfoort gelegen op maar 3 kilometer afstand vanaf het vakantiepark. Het museum is gevestigd in de oude Bernhardkazerne en schept een duidelijk beeld van de cavalerie in Nederland. U ziet hier unieke stukken, zoals wapens, oorlogsvoertuigen en kleding uit verschillende tijdperken. 

Een wandeling door de historische binnenstad van Amersfoort

Niet alleen de musea in Amersfoort geven u inzicht in het verleden van de stad. De historische straatjes en bezienswaardigheden geven net zo goed een beeld van de geschiedenis. Tijdens een wandeling door de stadskern kunt u de vroegere Kamperbinnenpoort, de Monnikendam en de stadsmuren nog steeds bezichtigen. Ook de in 1444 gebouwde Onze Lieve Vrouwetoren is een bezoek waard tijdens een dagtrip Amersfoort. Met een hoogte van bijna 100 meter is het een van de hoogste torens in Nederland. Terwijl u een wandeling maakt langs deze bezienswaardigheden, komt u een heleboel winkeltjes tegen waardoor u ook prima een dagje kunt gaan winkelen. Na een actieve dag in Amersfoort kunt u met een voldaan gevoel terugkeren naar uw luxe vakantiehuisje op vakantiepark ’t Eekhoornnest.