Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Een bungalow huren in Nederland

Een bungalow huren in Nederland en er je nieuwe album of demo opnemen. Of als band verblijven tijdens een tournee in Nederland. Dat is mogelijk in bungalowpark ’t Eekhoornnest. Het maakt vakantiepark 't Eekhoornnest tot een ideale plek voor muzikanten. Waarom? In dit artikel gaan we op zoek naar het antwoord. 

Vakantiehuis huren in Nederland

Aan de voet van de Utrechtse heuvelrug, omgeven door bossen, ligt het kleinschalige vakantiepark 't Eekhoornnest. Met de Soester duinvlaktes op loopafstand, is het aangenaam toeven in een van de luxe bungalows en riante vakantiehuizen die liggen verscholen in een prachtige natuurlijke omgeving. Deze luxe woningen die zowel geschikt zijn voor een kort of langer verblijf, zijn meestal voorzien van vloerverwarming, een wasmachine en vaatwasser en beschikken natuurlijk over een wifi verbinding.

Ideale uitvalsbasis voor muzikanten op tournee

Soest is centraal gelegen in Nederland. Dat maakt het een ideale uitvalsbasis voor muzikanten die op tournee zijn. Nederland is tenslotte een klein land, waar alles dichtbij ligt. Zeker voor muzikanten uit de Verenigde Staten lijken de korte afstanden tussen de verschillende steden bijna ongeloofwaardig. Tijdens een tournee door Nederland worden meestal clubs, theaters of concertzalen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Tilburg en Eindhoven aangedaan. Stuk voor stuk plaatsen die zich op minder dan drie kwartier afstand van Soest bevinden. In plaats van iedere avond te verblijven in een hotel ter plekke is het voor de muzikanten van een band of orkest wel zo aantrekkelijk om een vaste verblijfplaats te hebben. 

Voordelen van een huis huren

Aan een huis huren in Nederland kleven voor muzikanten een hoop voordelen. Zo beschikken de luxe onderkomens bijvoorbeeld over een keuken die van alle gemakken is voorzien. En hebben muzikanten de mogelijkheid om, al dan niet bereid door een privékok, voor de eigen maaltijd te zorgen. Het volgen van het eigen voedingspatroon is voor veel muzikanten wel zo prettig tijdens een lange, slopende tournee. Een periode op dezelfde plek verblijven is daarnaast van positieve invloed op de mentale rust. Als muzikant hoef je niet dagelijks je koffer in te pakken en iedere nacht in een ander bed te slapen. De weelderige rust van de natuur die in 't Eekhoornnest aanwezig is, zorgt er bovendien voor dat het tijdens de optredens gestegen adrenalineniveau weer tot normale waarden kan worden teruggebracht. 

Squirrel Sound Studio

Om het verblijf van (buitenlandse) muzikanten op 't Eekhoornnest zo optimaal mogelijk te maken, besloot 't Eekhoornnest om een professionele muziekstudio te bouwen. Het idee voor de studio is eigenlijk ontstaan uit de vraag van de muzikanten zelf. Zij hebben vaak de behoefte om tijdens een tournee te kunnen werken aan nieuwe ideeën en deze ook te kunnen vastleggen. Daarnaast biedt de studio ruimte om te repeteren. Zo kunnen bepaalde elementen uit een show nog eens worden doorgenomen, of nieuwe nummers aan het programma worden toegevoegd. 

Je nieuwe album opnemen in de bossen

Ook voor muzikanten die een album of demo willen opnemen is een verblijf in 't Eekhoornnest een interessante en uitdagende optie. Kies je voor een reguliere opnamestudio, dan ga je meestal na een opnamedag weer naar huis en haalt het normale bestaan je abrupt uit je creatieve flow. Juist door als groep muzikanten intensief met elkaar op te trekken in een vakantiehuis midden in de bossen, geeft je extra inspiratie en creativiteit. Je bent even helemaal weg uit je normale doen, en dat werkt uitdagend. Tijdens een wandeling door de natuur schieten je opeens die paar regels tekst te binnen die een lied compleet maakt en hoort de gitarist tussen het geritsel van de blaadjes dat ene gitaarloopje dat nog aan het nummer ontbrak. 

Professionele apparatuur

De studio is voorzien van professionele apparatuur, waaronder diverse typen microfoons voor de opname van zang en drums. Je maakt verder gebruik van een Tascam mengtafel, diverse monitoren, koptelefoons, en opname software als Cubase, Waves en Melodyne. Er is veel aandacht besteed aan de akoestiek en de sfeer in de opnameruimte. Squirrel Sound Studio is kortom de ideale plek voor het opnemen van je nieuwe album of demo. Huur van de studio is mogelijk in combinatie met een verblijf in vakantiepark 't Eekhoornnest.