Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

De mooiste wandelingen in midden-Nederland

Wandelen in de natuur is niet alleen fijn, het is ook nog eens heel gezond! Vanuit de luxe vakantiehuizen op bungalowpark 't Eekhoornnest hoeft u maar naar buiten te lopen om frisse lucht in te ademen en nieuwe energie op te doen. Maar ook voor langere wandelroutes bent u in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug en Soester Duinen op de juiste plek. We hebben de mooiste wandelingen in de omgeving van ons vakantiepark voor u op een rij gezet. 
 

Puur natuur-wandelingen

Tijdens deze wandelingen loopt u door prachtige natuurgebieden die ieder seizoen hun eigen charme hebben. Vergeet u niet af en toe om u heen te kijken vanaf de bankjes die langs de route staan.

De Vuursche
Van station Baarn naar station Hollandse Rading loopt een mooie NS-wandeling over 13,6 kilometer. U wandelt vanuit Baarn over het Utrechtpad door de bossen naar Paleis Soestdijk. Verder langs de route loopt u langs een stuifzandgebied met vennetjes en in de bossen bij Lage Vuursche ontdekt u kasteel Drakestein, dat sinds 1959 eigendom is van prinses Beatrix. Via het Maartendijkse bos, waar de grootste populatie dassen in west-Nederland te vinden is, eindigt uw wandeling bij station Hollandse Rading. 

Utrechtse Heuvelrug
Een route van 15 kilometer brengt u van station Driebergen-Zeist naar station Maarn. U wandelt over de Utrechtse Heuvelrug waar u op landgoed Bornia een van de ongereptste duingebieden vindt van dit gebied. Onderweg komt u bijzondere landgoederen tegen en wisselen bos, heide en zandverstuivingen elkaar af. Tijdens het tweede gedeelte van de wandeling loopt u door boswachterij Austerlitz waar u de bekende Pyramide van Austerlitz kunt zien.
 

Wandeling met stadsbezoek

Wilt u een wandeling in de natuur combineren met een bezoek aan een mooie stad? Tijdens deze wandelingen komen zowel de cultuur- als de natuurliefhebbers aan hun trekken. 

Lange Duinen 
Van station Amersfoort naar station Soest-Zuid gaat een NS-wandeling van 10 kilometer. De wandeling begint in het prachtige Amersfoort waar u voorafgaand aan uw wandeling gezellig een hapje kunt gaan eten. De route leidt u daarna door de stad en langs Dierenpark Amersfoort. Door de bossen komt u via de Korte Duinen en de Lange Duinen, zeldzame stuifzandgebieden nabij Soest, uit bij station Soest-Zuid. Als u wilt, kunt u de route vervolgen door de bossen op weg naar Hollandsche Rading, u wandelt dan 22 kilometer. 

Beukenburg
In Utrecht is altijd van alles te beleven. Vanuit de prachtige bossen in Bilthoven kunt u over een route van 13,5 kilometer naar het centrum van deze stad wandelen. Onderweg loopt u langs de beroemde Kees Boekeschool, waar de prinsessen van Oranje vroeger onderwijs kregen, de Hoge Kampse Plas en Fort Voordorpsedijk. Daarna loopt u het levendige Utrecht binnen over de singels en de grachten. In deze stad hebt u de winkels, cafés en musea voor het uitkiezen. 

Amersfoort - Baarn
Route 13 over het Streekpad brengt u in 19,4 kilometer van de binnenstad van Amersfoort naar station Baarn. De wandeling leidt u langs een aantal hoogtepunten in Amersfoort, zoals de waterpoorten, de Sint-Joriskerk en het Park Randenbroek. Langs de Eem loopt u de stad uit en vervolgt u de route door het weidegebied Eemland. Over een graspad wandelt u verder langs rietkragen en wilgenbomen tot in Baarn.
 

Meer wandelroutes

Als u de smaak te pakken hebt, kunt u meer mooie wandelingen maken in de prachtige natuur in midden-Nederland. Naast de NS-wandelingen en Streekpaden (SP) kunt u ook gedeeltes van de Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) volgen of zelf gaan ronddwalen in de bossen van Lage Vuursche of de Soester Duinvlaktes. Meer informatie over de wandelroutes vindt u op www.wandelnet.nl.
 

Lekker bijkomen in uw luxe vakantiehuisje

Zijn uw voeten moe van al het wandelen? Ze mogen best even uitrusten op de tafel als u bijkomt in een van de luxe vakantiehuisjes in Nederland op ons prachtige familiepark in Soest. U kunt er comfortabel overnachten in heerlijke bedden of genieten van een warm bad. Op de ruime kavels in de prachtige bossen ontbreekt het u in onze vakantiehuizen aan niks.