Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Kinderen vermaken bij slecht weer

Vakantiepark 't Eekhoornnest is een speelparadijs voor kinderen. Moedig ze aan om zo veel mogelijk buiten te spelen in de speeltuin of in het bos, en ga met ze wandelen om eekhoorntjes te ontdekken. Maar wat als de regen met bakken naar beneden komt? De Consumentenbond heeft de regenverzekering onlangs als de grootste onzin verzekering ooit betiteld. Hier hoeven we dus niet op te rekenen. In plaats daarvan gaan we andere manieren zoeken om onszelf en de kinderen te amuseren. 


Een gezellig dagje in de vakantiebungalow

Een enkel dagje regen is natuurlijk helemaal niet erg. De kinderen kunnen zich prima een tijdje alleen amuseren. Als de regen aanhoudt, is het echter tijd om sámen iets te gaan doen.


DVD's en Apps

Als u de lievelings DVD's van de kinderen meegenomen heeft, zet u ze met een glaasje fris voor de TV. Informeer wel eerst of de televisie in uw huisje een DVD speler heeft, of neem uw laptop mee om films te kijken. Voor de iPad kunt u gratis de NPO Zappelin app downloaden, waarin de kinderen programma's terug kunnen zien en spelletjes spelen.
 

Pannenkoeken bakken

Bak een flinke stapel pannenkoeken. In de keuken van uw vakantiebungalow staat een koekenpan. Grote kinderen mogen mee helpen bakken. Kabouter Plop heeft een leuk instructiefilmpje gemaakt https://youtu.be/bTrd5AJUY3U , maar natuurlijk zijn er ook serieuze filmpjes op YouTube te zien. Betrek de kinderen zo vroeg mogelijk in de plannen, en laat ze meepraten over wat er op de pannenkoeken moet. Beleg desnoods een heuse vergadering over de boodschappen. Zo verhoogt u de voorpret en zullen ze aan tafel nog lekkerder smullen!
 

Vakantiecollages maken op Pinterest

Maak een speciaal vakantieboard aan op Pinterest, en zoek een thema. Dit thema kan bijvoorbeeld zijn: "de inrichting van het huisje", maar ook "blauw" of "groen". Of misschien wel "regen". Maak dan een aantal foto's die bij het thema passen. Op internet zoeken mag ook. Zoek eerst met de kinderen naar andere Pinterest boards die iedereen mooi vindt en gebruik die als inspiratie. Zo ontwikkelen de kinderen spelenderwijs hun smaak. Bovendien houdt u hier een blijvende vakantieherinnering aan over. Dit is creatief bezig zijn in de 21e eeuw!


Buitenpret op het Eekhoornnest in de regen

Wie zegt er dat je niet naar buiten mag als het regent? Het is vakantie, dus nu mag het wel! Er zijn een paar dingen waar u op moet letten.
 
  • Het moet buiten warm genoeg zijn.
     
  • Trek ze geen goede kleren aan. Laat ze op blote voeten in de plassen springen, desnoods in hun zwembroekje.
     
  • Haal ze meteen binnen als het gaat onweren. Ze mogen ook niet onder de douche met onweer. Wrijf ze dan stevig droog met een handdoek, dan gaan ze vanzelf gloeien.

Natuurlijk is het het allerleukste als de volwassenen ook meedoen met de regenpret. Uiteraard levert dit veel rotzooi en natte troep op, maar in onze luxe vakantiewoningen in Nederland is er centrale verwarming en een warme douche. Bovendien is er een wasmachine en een droger op het vakantiepark, dus binnen een uurtje zijn de kleren weer droog. Als u ziet hoeveel plezier de kinderen eraan beleven, dan weet u dat het al deze moeite waard is. Ze zullen het jaren later nog over deze vakantie hebben. Heeft u geen zin meer om te koken? Dan laat u gewoon een pizza bezorgen. Zo is het dubbel feest op deze dag vol regen!
 

Overdekte activiteiten in de buurt van uw bungalow in Nederland

Een uitstapje is altijd leuk. Kijk bijvoorbeeld hoe er kaas gemaakt wordt in de nabij liggende kaasboerderij. Proeven mag ook! Of bezoek het Nederlands Militair Museum in Soesterberg. Het allerleukste is echter Superfun in Amersfoort - de grootste overdekte speeltuin van Nederland. Hier kunnen de kinderen zich lekker uitleven met het speeltuig, terwijl de volwassenen van een kopje koffie met gebak genieten. Ook al kunnen we in Nederland nooit een mooiweergarantie geven, bungalows huren op 't Eekhoornnest is altijd een goed idee!


Uitgeslapen weer op

Niet alleen het woongedeelte is trouwens uitstekend verzorgd, ook de slaapkamers zijn een garantie voor een goede nachtrust vanwege de heerlijk comfortabele boxspringbedden. Dat is immers een voorwaarde voor een ontspannen verblijf. De bungalows passen overigens perfect in de natuurlijke omgeving, want hoewel ze een stenen kern hebben, zijn ze aan de buitenzijde voorzien van robuust en oerdegelijk hout. Dat geeft ze een warme uitstraling. Daarmee voldoet ’t Eekhoornnest aan alle voorwaarden voor een plezierig verblijf voor jong en oud!