Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

De natuur van Utrechtse Heuvelrug

Luxe vakantiehuizen Nederland in gevarieerde omgeving

Veel Nederlanders die een vakantiebungalow boeken, kiezen voor een verblijf in het buitenland. Vaak is dit een vanzelfsprekendheid, omdat het gras bij de buren nu eenmaal altijd groener is. Wie van groene natuur, dichte bossen, uitgestrekte heuvelgebieden en afwisselende landschappen houdt, hoeft het tijdens een vakantie echter niet per se over de grens te zoeken. Het in Soest aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug gevestigde bungalowpark 't Eekhoornnest is het levende bewijs dat er voor de natuur- en outdoorliefhebber ook in eigen land genoeg valt te ontdekken.
 

Uitgestrekt landschap bij rustig gelegen bungalowpark Nederland

Ondanks de aantrekkingskracht van de omgeving, zijn er relatief weinig vakantieparken op de Utrechtse Heuvelrug. 't Eekhoornnest bevindt zich door zijn ligging dan ook op een unieke locatie in Midden-Nederland. Het terrein met luxe vakantiehuisjes wordt omringd door bijzondere landschappen en natuurgebieden, waaronder de zeldzame zandverstuivingen en woeste heidegronden van de Soester Duinen. Dit gebied is onderdeel van de veel omvangrijkere Utrechtse Heuvelrug, die zich over een lengte van 50 kilometer uitstrekt van zuidoost naar noordwest. Op de meer naar het oosten gelegen Veluwe na, beschikt de Utrechtse Heuvelrug over het grootste bosgebied van Nederland. Stuwwallen, heidevelden. Uiterwaarden en stuifzandgebieden behoren eveneens tot de gevarieerde en oeroude omgeving van de Heuvelrug. Het zuidoostelijke deel van het in de loop van vele eeuwen gevormde landschap werd in 2003 uitgeroepen tot nationaal park. In 2013 vond daarvan een uitbreiding plaats, en sindsdien omvat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug 100 vierkante kilometer aan afwisselende natuur. Het totale heuvelgebied is ruim twee keer zo groot.
 

Utrechtse Heuvelrug: gevormd door de ijstijden

De ontstaansgeschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug gaat terug tot de prehistorie. Toen het ijs zich gedurende de ijstijden van Scandinavië uitbreidde naar Nederland, werd het terrein in deze streek lokaal tot vele meters hoogte opgestuwd. Hierdoor ontstonden de stuwwallen die zo karakteristiek zijn voor de regio. Ook tegenwoordig beschikt de Utrechtse Heuvelrug nog steeds over tientallen heuvels en stuwwallen, waarvan de 52 meter hoge Grebbeberg in het zuidoosten misschien wel de bekendste is. Het is echter niet de hoogst reikende heuveltop die u vanuit de grote vakantiehuizen in Midden-Nederland kunt bezoeken. Wat verder richting het noordwesten ligt bij Amerongen het hoogste punt van het heuvelachtige natuurgebied én van de provincie Utrecht. Deze Amerongse Berg reikt tot meer dan 69 meter en ligt bovendien in een van de oudste bosgedeeltes van de Utrechtse Heuvelrug. Sommige dennenbomen hier hebben een ouderdom van maar liefst 250 jaar. Maar ook in de omgeving van Soest vindt u volop oude bossen, heidegebieden en stuwwallen, met de 44 meter hoge Amersfoortse Berg en de bijbehorende voormalige Galgenberg als historisch middelpunt. 
 

De omgeving verkennen vanuit uw vakantiehuisje in Nederland

Uiteraard is er rond de Utrechtse Heuvelrug van alles aan gedaan om dit unieke natuurgebied toegankelijk te maken voor bezoekers. De vele stuwwallen en heuvels lenen zich daarom perfect voor een sportief verblijf in een van de luxe vakantiehuisjes die kunnen worden geboekt op 't Eekhoornnest. Racefietsers en mountainbikers komen op de diverse hellingen uitstekend aan hun trekken. Verder zijn in de bosrijke omgeving onder meer trimbanen en recreatieterreinen voor sportliefhebbers. Maakt u liever ontspannen en fotogenieke tochtjes met uw partner en/of kinderen, dan wordt u hier ook op uw wenken bediend. Vanaf het bungalowterrein lopen wandelroutes, die u leiden langs allerlei landgoederen, landschappen, bezienswaardigheden en attracties in deze streek. De wandeltocht is 12,5 kilometer lang, maar kan vanzelfsprekend naar believen worden uitgebreid of ingekort. Fietsliefhebbers hebben vanaf hun vakantiebungalow de keuze uit verschillende routes over de Utrechtse Heuvelrug, met een totale lengte van 200 kilometer. Een deel van de fietspaden voert door het nationale park, maar ook dichter bij Soest kunnen actieve vakantiegangers prachtige tochten op de fiets maken.
 

Groot vakantiehuis Nederland boeken

Genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft, is dus eenvoudiger dan u denkt. Met een verblijf in een luxe vakantiewoning in Nederland bij 't Eekhoornnest liggen de mooiste landschappen en natuurroutes letterlijk om de hoek.