Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Amersfoort vanuit 't Eekhoornnest

't Eekhoornnest heeft een bijzonder gunstige locatie! Een bungalow vakantie bij 't Eekhoornnest is een zeer geschikte keuze als uitvalsbasis voor het ontdekken van het midden van Nederland.

Zo kunt u ook Amersfoort ontdekken. Het ligt slechts 6 kilometer van uw luxe vakantiepark in Nederland af. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets, de bus en als u heel sportief bent kunt u zelfs te voet gaan vanaf het park. Wat is er allemaal te beleven in Amersfoort?


Amersfoort: een historische parel

De stad Amersfoort dateert al van rond de elfde eeuw. Deze groeiende en bruisende stad is een heerlijk afwisseling voor uw bungalow vakantie. Ontdek de middeleeuwse architectuur zoals de stadspoorten, monumentale gevels, prachtige beeldhouwwerken en Muurhuizen. De stad is prima met de fiets, te voet of vanaf het water te ontdekken. Er zijn verschillende rondvaarten te maken over het water met de Waterlijn. 

Wilt u te voet Amersfoort ontdekken? Denk dat aan de Cultuurroute. Dit is een wandelroute van 5 kilometer langs de vele monumenten, bijzondere bezienswaardigheden zoals musea en galeries en andere cultuur die Amersfoort rijk is.

Van het voorjaar tot en met het najaar rijdt er door Amersfoort een toeristentreintje. Fijn indien u met zware tassen bent of met kleine kindjes. Kinderen tot 4 jaar rijden gratis mee. 

Wilt u Amersfoort vanaf boven bekijken? Dan biedt Onze Lieve Vrouwen Toren de uitkomst! Beklim de 346 trees en wordt rijkelijk beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort. Het is ook mogelijk om hier een rondleiding te krijgen om meer te weten te komen over de toren. 


Bezienswaardigheden in Amersfoort

Rondlopen in Amersfoort geeft een goed beeld van de stad en het ontstaan. Daarnaast zijn er nog een aantal andere trekpleisters zeer de moeite van het bezoeken waard. 

Mondriaanhuis: Dit is het geboortehuis van de kunstschilder Piet Mondriaan. Er zijn hier werken te zien van verschillende kunstenaars wiens werk geïnspireerd is door Piet Mondriaan.

Muurhuizen: Muurhuizen vindt u op verschillende plekken terug in de stad. De Muurhuizen geven een goed beeld van de middeleeuwen weer. Ze zijn vervaardigd uit de materialen van de oude stadsmuur, die omwille van economische groei afgebroken moest worden, omdat er een nieuwe moest komen.
 

Amersfoort voor kinderen

Ook indien u met kinderen op bungalow vakantie bent, kunt u terecht voor leuke uitjes in Amersfoort. 

De Koppelpoort: Deze poort ziet er uit alsof hij uit een Disneyfilm komt. In 30 minuten is het mogelijk om een rondleiding te krijgen, zodat u en de kinderen alle spannende en interessante details weten van deze middeleeuwse poort. Er is een Raddraaierscertificaat te halen! Koppelpoort is te bezoeken op afspraak of tijdens een dagelijkse aanloopwandeling, beide via de Gilde.

Dierenpark Amersfoort: In dit park leven ongeveer 150 verschillende diersoorten. Op woensdagmiddag en in de weekenden zijn speciale kinderdagen en kunnen de kinderen alles leren over enge insecten en reptielen.

Lost in Time: Het inactieve spel, gespeeld op de straten van Amersfoort met een iPad, laat kinderen het verhaal van Thijmen en de gestolen teletijdmachine beleven.
 

Terug naar 't Eekhoornnest

Moe maar voldaan keert u na een middeleeuwse dag vol kunst en cultuur terug naar uw luxe vakantiehuis. Hier kunt u uitrusten en bijkomen. De vakantiehuizen van 't Eekhoornnest liggen verscholen in de natuur en zijn van alle comfort voorzien. Wij hopen u binnenkort welkom te mogen heten op Allure Park 't Eekhoornnest voor een heerlijke bungalow vakantie.

Wilt u over een specifieke bezienswaardigheid of uitje meer weten, raadpleeg de website van VVV Amersfoort voor meer informatie.