\
Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Leuke uitjes met kinderen

Heerlijk, een weekendje, weekje of wie weet nog langer weg. Even ertussenuit, samen met het gezin in een vakantiehuisje. Alleen al in en rondom het huisje is vaak een hoop te beleven. Binnen kunnen er spelletjes gespeeld worden, buiten kunnen de kinderen zich uitleven in het bos. Maar soms ik het ook leuk om op pad te gaan. De omgeving verkennen, in combinatie met een leuke activiteit. Maar wat zijn leuke uitjes met kinderen? Welke uitjes maken de kinderen enthousiast, maar zijn tegelijkertijd ook leuk voor de ouders? Dat is soms nog best lastig te bedenken, helemaal in een gebied waar je niet zo bekend bent. Voor die ouders en kinderen is deze blog. Het biedt een aantal ideeën over de mogelijkheden om op pad te gaan in de Veluwe.
 

Cultuur met kinderen

Wie aan uitjes met kinderen denkt, denkt al snel aan zwembaden, speeltuinen en pretparken. En natuurlijk, daar houden kinderen van, het is vrijwel altijd een succes. Maar dat betekent niet dat dat de énige keus is. Want ook bijvoorbeeld cultuuruitjes kunnen heel leuk zijn. Wat zijn de mogelijkheden?
 

Het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is het bekendste moderne kunstmuseum van de Veluwe en behoort ook zeker tot de top van Nederland. Het museum ligt in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo en heeft naast een indrukwekkende binnencollectie ook een uitgebreide beeldentuin. Vooral die tuin is voor kinderen aantrekkelijk. Het is ruim en groot en er valt een hoop te ontdekken. Bovendien kan in de tuin gewandeld, gespeeld en gepicknickt worden. Ook binnen kunnen kinderen zich goed vermaken. Speciaal voor kinderen tot en met vier jaar heeft het museum een dobbel, voor oudere kinderen is er het speurspel. Ze kunnen ze al spelend het museum ontdekken, vragen beantwoorden en allerlei leuke weetjes te weten komen. Tegelijkertijd is het museum ook voor ouders zeer de moeite waard.
 

Paleis het Loo

Meer dan 3 eeuwen woonde de familie Oranje in dit paleis. Bekijk en ontdek het prachtige paleis en de indrukwekkende koninklijke tuin door een bezoekje te brengen aan het Loo. Leer over de geschiedenis, doe de speciaal voor kinderen ontwikkelde audiotour en leef je uit in de speeltuin.
 

Sportief met kinderen

Kinderen bruisen van de energie. Word je als ouder gek van het gespring in het huisje en het geren in de tuin? Of wil je zelf ook wel eens even een sportieve activiteit doen? Dat kan heel goed in de Veluwe.


Wandelen en fietsen

De Veluwe is een prachtig gebied en daarom ontzettend geschikt om heerlijk te wandelen en te fietsen. Over kleine paadjes, grote wegen en dwars door de bossen, het kan allemaal. Er staan genoeg routes aangegeven. Laat de kinderen voorop om de bordjes te vinden en ze zullen het ervaren als een lange, spannende speurtocht.


Naar het klimbos

Zijn je kinderen avontuurlijk ingesteld? Dan is het een goed idee te gaan klimmen in een klimbos. In Garderen, in Ruurlo en in Apeldoorn liggen er uitgebreide en veilig klimbossen, waar zowel de jongere als oudere kinderen zich kunnen uitleven. 


Speeltuinen en pretparken

Een kind is altijd in voor een dagje naar een speeltuin of pretpark. Gelukkig stikt hiervan op de Veluwe.
Enkele ideeën:


Speeltuin Brakkevoort

Wie denkt dat een speeltuin gewoon een speeltuin is, is nog nooit in Brakkevoort geweest. Er zijn talloze glijbanen, schommels en klimrekken, maar daarnaast kun is er ook een gigantische zandbak, kun je er met een kart rond crossen en met mooi weer is het ook niet zo'n gek idee om een zwembroek mee te nemen. Een dagje naar deze speeltuin is sowieso onvergetelijk.


Kids Castle

Is het koud, of regent het? Dan kun je natuurlijk ook naar een indoor speeltuin gaan. Bijvoorbeeld Kids Castle, in Bommelewaard. In dit gigantische indoor speelparadijs kunnen kinderen klimmen, klauteren en torens bouwen met grote blokken. Voor de ouders, die overigens ook de speeltoestellen op mogen, is er genoeg ruimte om lekker te zitten. Een drankje is voor hen zelfs bij de prijs inbegrepen.