\
Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

De leukste vakantiespellen voor de hele familie

Een vakantievilla huren, doet u niet alleen. Op vakantie met het gezin of zelfs de hele familie is gezellig en u leert de ander meteen op een heel andere manier kennen. Een van de leukste manieren om met elkaar bezig te zijn, is het doen van spelletjes. Vooral het werken in teams zorgt voor de nodige competitie en natuurlijk saamhorigheid.
 

Wie is de mol?

Wie is er nu niet bekend met de beroemde tv-serie 'Wie is de Mol?'. Wanneer u ervoor kiest om een vakantievilla te huren, kunt u dit spel gemakkelijk op het luxe vakantiepark uitzetten. Bij dit spel zijn er meerdere groepen en binnen al die groepen is er één 'mol', de persoon met de dubbelrol. Hij of zij saboteert de boel, maar de anderen weten niet wie nu precies de mol is. Natuurlijk kunt u als organisator de regels van het spel voor een groot deel zelf bepalen. Het is het best om ongeveer 6-8 personen in een groep in te delen, maar natuurlijk kan het ook met kleinere groepjes. Dat maakt het alleen voor de mol wat moeilijker.
 

Oud-Hollandse spelen

Oud-Hollandse spelen zijn al eeuwenlang populair en het is dan ook niet zo gek om deze traditionele spelletjes in uw luxe vakantiebungalow weer eens uit de oude doos te halen. Wie geen fan is van koekhappen, kan gaan voor het snoepjes happen onder water of het veel gezondere appelhappen. Ook zaklopen doet het altijd goed. Wilt u het echt spannend maken? Neem dan een grote zak, bijvoorbeeld zoals ze die in de bouw gebruiken, en stel teams samen. Met zijn allen zaklopen is veel moeilijker dan u zult denken. Kent u Ezeltje Prik nog? Deze ezel dient een staart te krijgen en om dat geblinddoekt voor elkaar te krijgen, is nog niet zo eenvoudig. Zowel de oudere als de jongere generatie zal af en toe de plank flink misslaan en dat is vaak reden tot grote hilariteit. Andere spelletjes zijn blikgooien, sjoelen of spijkerpoepen.
 

Levend Stratego

Het luxe vakantiepark leent zich ook prima als locatie voor levend Stratego. De grote lijnen van het spel zijn gelijk aan die van het gelijknamige bordspel. Een handdoek of theedoek kan dienen als vlag en deze wordt verstopt in het veld van de eigen partij. De rangen van de militairen worden op kaartjes geschreven en deze worden uitgedeeld. Komen zij elkaar tegen in het spel, dan zijn ze verplicht om elkaar aan te tikken en hun kaartjes aan elkaar te laten zien. Degene die het hoogst in rang is, mag dan blijven waar hij of zij is, de ander dient terug te gaan. Wanneer u iedereen in het spel wilt houden, kunt u in dat geval een ander kaartje uitdelen. Er zijn ook varianten op het spel te verzinnen. In plaats van militairen kunt u bijvoorbeeld voor dieren of beroepen gaan. Denk er dan wel aan om deze groepen in te delen op kracht, zodat altijd duidelijk is welke deelnemer sterker is dan de ander. Natuurlijk kunt u ook voor een ander 'levend' spel gaan, zoals levend ganzenbord.
 

Bordspellen

Is het weer slecht? Niet getreurd, want natuurlijk kunnen we het in een groot vakantiehuis net zo gezellig maken als buiten. Ook bordspellen doen het nog steeds goed bij alle generaties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de beroemde spellen mens-erger-je-niet en Risk en aan de Kolonisten van Catan en Monopoly. Vraag eens rond bij de andere familieleden die met u meegaan, wie weet wat zij nog voor leuke spellen in de kast hebben staan. Wissel af, hang er een puntensysteem aan vast en kijk wie de uiteindelijke meester of meesteres der bordspellen wordt!
 

Genieten op vakantiepark 't Eekhoornnest

't Eekhoornnest is een luxe bungalowpark in Nederland waar u de bovengenoemde spelletjes prima uit kunt voeren. Natuurlijk zijn er ook in de buurt van dit park allerlei leuke uitstapjes, zodat u zich tijdens een verblijf in een luxe vakantievilla geen moment hoeft te vervelen.