\
Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

De lekkerste ideeën voor een maaltijd in vakantiesfeer

In een vakantiehuisje smaakt lekker eten nog lekkerder. De beste maaltijden zijn die met veel variatie, omdat iedereen dan iets kan kiezen waar hij of zij van houdt. De BBQ en een picknick voldoen aan dat criterium. Ook pannenkoeken met diverse ingrediënten vallen bij veel mensen wel in de smaak. En wat dacht u van een mix van vele kleine gerechten? Deze kunt u in kleine porties opdienen, maar u kunt ook gaan voor een praktisch buffet. Bij een Amerikaanse maaltijd draagt iedereen zijn steentje bij.
 

De BBQ

Een barbecue kan gemakkelijk georganiseerd worden op vakantieparken in Nederland. Vaak bestaat een BBQ vooral uit vlees, maar vergeet vooral niet om aan de salade en het stokbrood te denken. Daarnaast is het een goed idee om sausjes in huis te halen. Dat ziet er gezellig uit en maakt een barbecue helemaal compleet. Vaak zijn het dezelfde mensen die staan te bakken. Houd dit als organisator goed in de gaten. Het is altijd goed om even af te wisselen en te zorgen dat de bakker ook even de tijd en de rust krijgt om te eten en van het samenzijn te genieten.
 

Een ouderwetse picknick

Een picknick achterhaald? Welnee, kinderen zijn er zelfs dol op. U kunt gemakkelijk een picknick houden in de tuin bij het vakantiehuisje, maar natuurlijk zijn er in de buurt van vakantiepark 't Eekhoornnest ook voldoende knusse plekjes te vinden. Bij het zoeken naar een geschikt plaatsje is het natuurlijk wel belangrijk om te letten op insecten en ander ongedierte. Die willen maar al te graag mee snoepen, maar of dat nu zulke gewenste gasten zijn? Natuurlijk mogen lekkere broodjes en salades niet ontbreken aan een picknick, maar een glaasje wijn uit een plastic bekertje heeft ook zo zijn charme. 
 

Pannenkoeken

Wie vindt het nu niet gezellig om stapels pannenkoeken te bakken? Zeker weten dat de hele familie paraat is wanneer de spullen ter voorbereiding klaar worden gezet in de keuken. De eindeloze variatie in smaken maakt dat iedereen kan genieten van een pannenkoek. Houden kinderen echt niet van een pannenkoek? Reken maar dat ze daar anders over gaan denken als u de pannenkoek bedekt heeft met een laagje ijs, slagroom en aardbeien. Of het nu fruit, spek of kaas is; de heerlijke ingrediënten maken pannenkoeken eten voor iedereen een feest en in een vakantiehuisje mag tenslotte (bijna) alles!
 

Een buffet

Aparte gerechtjes opdienen is erg leuk, maar wanneer er veel gasten zijn, is deze manier van dineren nogal bewerkelijk. De gastheer of gastvrouw loopt zich het vuur uit de sloffen om alles op tijd op te dienen en de gasten tevreden te houden. Niet iets wat de bedoeling is van een paar daagjes op een vakantiepark in Nederland. Een buffet is dan een prima optie. Nog steeds een keur aan lekker eten, maar dan staat alles al klaar en kan iedereen lekker genieten. Kipsaté doet het altijd goed bij een buffet. Natuurlijk is de invulling van het buffet seizoensafhankelijk. In de winter mag er best een lekkere stamppot bij; u bent tenslotte op vakantie in Nederland, maar ook een gerechtje met rijst of pasta valt vaak wel in de smaak.
 

De Amerikaanse maaltijd

Bij de Amerikaanse maaltijd neemt iedereen iets lekkers mee. Met een goede voorbereiding kunnen de activiteiten worden verdeeld. Het is belangrijk dat er één iemand de touwtjes in handen houdt, zodat alles in balans is en er straks geen dubbele gerechten op tafel komen. Doordat iedereen een unieke inbreng zal hebben, is de maaltijd lekker gevarieerd en zal er voor iedereen iets lekkers te vinden zijn. Kan oom Piet eindelijk dat heerlijke toetje voor iedereen maken. Wilt u een beetje eenheid in de maaltijd? Kies dan voor een thema en zorg dat de entourage het helemaal afmaakt. Met deze maaltijd kiest u voor een buitenlands tintje tijdens een gezellige vakantie in Nederland.