\
Vorstelijk bungalowpark midden in de natuur

Do's & don'ts bij een gezinsvakantie

Samen met je gezin kijk je al tijden uit naar de vakantie. Een vakantie is de tijd om samen quality time door te brengen, te ontspannen of juist lekker in te spannen. Vakantiepark Eekhoornnest in Soest biedt jou en jouw familie deze uitgelezen mogelijkheid. Maar hoe maak je nu de tijd die je samen doorbrengt zo prettig mogelijk, zodat iedereen er met plezier op terug kijkt. 


Goede voorbereiding is het halve werk

De voorpret begint al met het uitzoeken van de locatie en de perfect accommodatie. Op vakantiepark Eekhoornnest is er genoeg keus aan diverse accommodaties, van klein tot groot. Alles voor een vakantie is aanwezig in deze onderkomens. Dus tijdens je voorbereiding hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je hoeft dan ook geen inventaris mee te nemen. Zelfs kinderbedjes en stoeltjes kun je regelen. Dus dat scheelt veel gesjouw. Om het pakken te vergemakkelijken, kun je de dag van te voren je kinderen bij een oppas brengen of bij vriendjes laten spelen. Dat scheelt jou een boel heen en weer gevlieg en geregel. Het inpakken gaat vele malen sneller. Gebruik hierbij een afvinklijstje wat je van te voren in alle rust hebt gemaakt. Gebruik deze elk jaar weer opnieuw en pas aan aan de gezinssituatie op dat moment. Zo voorkom je veel gestress. 


Aankomen in je nieuwe onderkomen

Bij aankomst ga je eerst samen met je kinderen het luxe huisje verkennen. Wie slaapt waar? Probeer het zo te sturen dat het net lijkt of de kinderen het zelf uitgekozen hebben. De sfeer blijft zo prima. Kijk meteen of de kamer voor de kleinste kindvriendelijk genoeg is. Verdeel daarna de taken. Jij pakt de boel uit en je partner verkent samen met de kinderen de omgeving. Daarna ruil je de rollen om. Je kinderen zullen je overal naartoe willen slepen om je alle leuke plekjes op het park te laten zien. Ze kennen de weg vast en zeker veel sneller dan jij.


Leuke dingen ondernemen doe je samen

Je hebt deze omgeving van Soest niet uitgekozen om de hele dag in je huisje te zitten. Samen de omgeving verkennen hoort daar bij. De één wil graag de natuur in en de ander wil graag shoppen of musea bezoeken. Hoe zorg je dat je het iedereen naar de zin maakt. Een handige oplossing is de gulden middenweg methode. Om en om ga je een dag weg, waarna je een dag verblijft op het vakantiepark Eekhoornnest. Je kinderen hebben dan alle tijd om zich te vermaken met nieuwe vriendjes. De dagjes uit verdeel je over volwassenuitjes en kinderuitjes. Waarbij je natuurlijk ervoor zorgt dat de dagjes uit voor de ouders leuk genoeg zijn voor de kinderen. Ach, en in iedere volwassene schuilt wel een kind, dus over die kinderuitjes hoef je je geen zorgen te maken.

Quality time ook voor jezelf
Met al die voorbereidingen en ingeplande activiteiten, moet je ook jezelf niet vergeten. Niets is heerlijker dan even tot jezelf te komen. Spreek samen af dat je af en toe een uurtje voor jezelf hebt. Of dit nu uitslapen is, lekker in bad of dat ene boek uitlezen is dat al tijden op je nachtkastje ligt. Alles mag, niets moet! Zorg dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de kinderen. Dan ontstress je pas echt. Je partner gaat met de kinderen lekker op stap. Natuurlijk wissel je om en mag je partner ook tijd voor zichzelf inruimen.

Quality time met de kinderen
Het leven is al zo hectisch. Daarom is het samen weg zijn zo waardevol. Even tijd voor elkaar hebben doet wonderen. Laat daarom die electronika speeltjes thuis en neem leuke ouderwetse spelletjes mee. Spelletjes die ze nog nooit gespeeld hebben. Deze leen je bij de speel-o-theek of schaf je goedkoop aan bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt. Of ga eens heerlijk samen op de schommel zitten of op een omgevallen boomstam. Zeker weten dat je hele leuke en verrassende gesprekken zult hebben, zelfs met de allerkleinste. Echt luisteren naar je tiener, zonder voorwaarden, kan ook heel verhelderend zijn. 

Aan zo'n vakantie denkt iedereen met een warm gevoel terug.